Werken met de hond

Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe huisgenoot!
U bent sinds kort de gelukkige eigenaar van een fantastische hond die de rest van zijn of haar leven met u gaat delen.

Voor de kersverse pupeigenaar is er tegenwoordig heel veel informatie beschikbaar. Zowel op internet als in boeken is van alles te vinden over opvoeding, voeding, verzorging, gezondheid, het oplossen van problemen etc. De dierenarts, de instructeurs van de hondenschool, de mensen in de dierenspeciaalzaak, voedingsdeskundigen en zelfs gedragstherapeuten staan de hondeneigenaren terzijde bij vragen en problemen om te zorgen dat het leven van en met onze dierbare honden zo prettig mogelijk verloopt.

Waarom dan een socialisatie training?

De pups worden in een vijftal trainingen op een speelse manier vertrouwd gemaakt met de wereld om hen heen. Zo gaan ze kennismaken met het lopen in de stad, op de markt, restaurants, winkels etc. Heel leuk voor mens en hond is natuurlijk de training in het bos waar de pups leren los te lopen en waarbij aandacht wordt besteed aan het terug roepen, ontmoetingen met andere honden, wandelaars, ruiters etc.

Op deze manier leert een pup al heel vroeg met allerlei situaties omgaan en kan zo opgroeien tot een fijne kameraad die u overal mee naar toe kunt nemen en waar u heel veel plezier aan zult beleven.

En de wat oudere honden?

Ook voor de wat oudere honden geef ik trainingen op verschillende lokaties.

Ik gaan er van uit dat uw hond een basisopvoeding heeft gehad en bekend is met normale begrippen als zit, af etc. Misschien zelfs al cursussen bij een hondenschool heeft gevolgd. Dit wordt dan in kleine groepjes in allerlei praktische situaties in de praktijk gebracht zodat uw hond ook leert gehoorzamen buiten het trainingsveld.