Onze Mopshond pupjes

Af en toe fok ik onder de kennelnaam Van Nico's Drift een nestje mopshonden uit goede en gezonde bloedlijnen. Uiteraard ben ik lid van de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland en bezoek ik met mijn honden tentoonstellingen. Hoewel ik schoonheid natuurlijk belangrijk vind staan gezondheid en karakter voor mij bovenaan. Enkele zeer ervaren Mopshonden fokkers staan mij met raad en daad terzijde en ik ben hen dan ook zeer dankbaar voor hun goede adviezen. Voor meer informatie over de Mopshond en eventuele nestjes, neem gerust contact met mij op.

In deze tijd van moderne communicatie per Watsapp, Email, Twitter, Messenger, Facebook, Smsjes enz. ontvang ik regelmatig berichten van mensen die graag informatie willen ontvangen over de pups of zelfs via deze weg een pup willen reserveren.

In een tijd waarin alles per internet besteld kan worden is dit misschien een gemakkelijke weg. Maar in tegenstelling tot het kopen van een jurkje of iets dergelijks is de aanschaf van een pup een hele bijzondere gebeurtenis. Het is een uitbreiding van het gezin. Er komt een nieuw wezen die dag en nacht je leven zal gaan delen voor hopelijk een hele lange tijd.

Om in aanmerking te kunnen komen voor een pup kunt u natuurlijk contact opnemen, ik kan u dan op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Onze Pupjes zijn met heel veel zorg gefokt:  Ik probeer mooie, gezonde combinaties aan elkaar voor te stellen en laat hierbij de natuur haar gang gaan. Dat houdt bijvoorbeeld in dat als een teefje haar toekomstige verloofde niet ziet zitten dat ik haar wens respecteer…  Vind het jonge koppel elkaar leuk dan gaat alles zo natuurlijk mogelijk.

Spelen, stoeien, uitdagen en hopelijk een dekking als toegift…  Als de dekking is gelukt dan volgt het lange wachten. In deze periode let ik extra goed op de aanstaande moeder; wil ze rust? Meer of minder eten? Is ze misselijk? Heeft ze voorkeuren of juist tegenzin aan bepaald voedsel? Het teefje weet wat goed voor haar is dus ik luister aandachtig..

Na 9 weken wordt dan hopelijk het nestje geboren. Gewoon bij ons in de kamer op de bank!… Ook dit gaat allemaal zo natuurlijk mogelijk… En ook hier is Moeders wil wet… Mogen er van haar een paar roedelleden bij zijn om haar te ondersteunen of heeft ze juist liever rust?

Wij passen ons aan! Zelf ben ik er ALTIJD bij! De teefjes vragen mij letterlijk om steun; ze  verliezen mij een paar dagen voor de bevalling al niet meer uit het oog.

Na de bevalling krijgen moeder en haar kinderen uiteraard alle zorg die ze nodig hebben. Dat gaat ten koste van mijn nachtrust en mijn sociale leven want alles draait in deze periode om moeder en de pups. 

Met vier weken begin ik langzamerhand wat bij te voeren in de vorm van vers vlees en geitenmelk. Ze worden dan steeds sterker en gaan de wereld stapje voor stapje verkennen… eerst natuurlijk in de kamer met de roedel, langzamerhand op hun eigen tempo ook naar buiten en de grote wereld in… De roedel speelt hierin een grote rol.

Ze leren van de oudere honden belangrijk hondengedrag. Met 6 weken komt Oudduitse Herder Lisa zich ook bemoeien met de kleintjes. En beginnen we al met kleine wandelingetjes. De varkens, het pluimvee, de katten en de paarden; langzamerhand wordt hun wereldje groter... Ondertussen heb ik contacten met de potentiele baasjes. Die moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen en het moet wederzijds goed voelen. 

De verzorging gaat gewoon door; de kleintjes maken kennis met allerlei soorten voeding. Brokjes, ei, kip, rundvlees, vis, wild etc. etc. Ze krijgen hun wormkuurtjes, hun eerste enting en uiteraard hun chip. Kortom; er gebeurd veel in de eerste weken van hun leven en worden ze natuurlijk héél veel geknuffeld zodat ze als vrije pups met een flinke dosis zelfvertrouwen de wijde wereld in kunnen stappen. Als fokker zal ik altijd een steunpunt zijn voor vragen en begeleiding van de nieuwe baasjes.