Pension

Na een tijd als hondentrainer bij Stichting Hulphond Nederland te hebben gewerkt kreeg ik in 2002 de kans om in Exloo een kleinschalig dierenpension over te nemen. Mijn doelstelling is om de honden een fijne, ontspannen tijd te bezorgen waarin ze lekker hond mogen zijn, zonder stress en spanning, en hun vakantie hier door kunnen brengen. Dat houdt in dat de honden elk hun eigen binnen- en buitenkennel hebben waarin ze in alle rust kunnen eten en slapen maar daarnaast minstens vier keer per dag een uur in groepjes in het speelbos mogen ravotten met elkaar. Loopse teefjes worden uiteraard apart uitgelaten net als de honden die niet met soortgenoten overweg kunnen.

In tegenstelling tot de meeste dierenpensions vind ik het geen probleem als reuen en teefjes niet gecastreerd zijn...
In de meeste gevallen vind ik het zelfs zonde van de hond en ik zal het dus zelden toejuichen.

Aangezien ik veel ervaring heb met honden en gedragsproblemen, komen op "Het Hegeveld" ook regelmatig honden die in andere pensions nauwelijks te handhaven zijn. 

Deze honden hebben meer tijd en aandacht nodig en vragen begrip en respect voor hun problemen.

Het is voor mij telkens weer een uitdaging om deze honden het plezier te gunnen van een fijne vakantie. Hierbij maak ik gebruik van jarenlange ervaring maar ook van mijn eigen honden Joep en Ursula. Zij kunnen als geen ander signalen van rust en vertrouwen overbrengen op andere honden. In dit samenwerkingsverband hebben we al vaak het vertrouwen kunnen winnen van 'moeilijke' honden. Het geeft mij dan ook altijd weer enorm veel voldoening als de eigenaar en de hond na afloop tevreden naar huis gaan.

Onze gasten krijgen naast de vertrouwde Cavombrokjes ook regelmatig vers vlees... Ze vinden het heerlijk en het is gezond voor de vachten en de stofwisseling. Het vlees is ook te koop op "Het Hegeveld"; Het kost € 2.75 per kilo, u zult uw hond er een groot plezier mee doen!!


Als de temperaturen en mijn werkschema het toe laten, gaan de honden geborsteld, dan wel gewassen naar huis. Hier betaald u niks extra's voor; dat is de service van "Het Hegeveld". Ik gebruik de vachtverzorgende producten van Jean Peau.

Vanaf mei, 2013, heb ik ook de beschikking over een professionele waterblazer waarbij de vacht helemaal schoon en droog wordt geblazen.. Aangezien dit tijdrovend werk is, zijn hier wel kosten aan verbonden € 20,--  per hond. (Hele zware vachten zoals de New Foundlander, Sint Bernard etc. € 50,-- per hond).

Sinds de verbouwing in April 2010 is afgerond, loopt alles op "Het Hegeveld" weer op rolletjes en is een van mijn grootste wensen vervuld. De kennels zijn volgens de nieuwste maatstaven geplaatst en ze zijn groot en ruim geworden en super geïsoleerd. De betonvloer is vervangen door mooie plavuizen en de wanden zijn gemaakt van isolerend, gemakkelijk afneembaar materiaal.
Nieuwe verlichting, verwarming en nieuwe ramen en kozijnen maken het allemaal compleet. Het geheel is veel gemakkelijker en sneller schoon te houden en zo is er veel meer tijd over voor de honden.

Halen en brengen is altijd mogelijk in
overleg bel me gerust.
De breng en haal tijden zijn op afspraakvan 11.00 tot 12.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur.

Telefoon:0591-549 821
Mobiel 06-48 40 6307

Het tarief is € 17,-- per dag waarbij
de dag van halen en brengen wordt
meegerekend.
Dit bedrag is uiteraard inclusief 21 % BTW.

Vanaf Mei tot September en in de vakanties kan ik helaas geen bezichtigingen meer toelaten. Wel jammer want ik ben maar wat trots op de nieuwe kennels maar door het grote aantal gasten in deze periode is het belangrijk dat de rust gehandhaafd blijft en bezoekers brengen nu eenmaal veel onrust mee en daardoor extra geblaf. Dit betekend extra stres en dat wil ik zoveel mogelijk voorkomen want onze gasten hebben recht op een fijne vakantie.  Uiteraard zijn u en uw hond altijd welkom voor een kennismakingsgesprek onder het genot van een kopje koffie, thee of cacao in de royale ontvangstruimte.

Uiteraard is Dierenpension "Het Hegeveld" aangesloten bij de branche organisatie DIBEVO en zijn de  Algemene_voorwaarden ook op het pension van toepassing..